Az e-Migráció Terápiáról

A kivándorlók életnehézségeivel foglalkozom évek óta, melynek keretében terápiával és tanácsadással támogatom a külföldön élő magyarokat. Egyre többször találkoztam olyan klienssel, aki megszakítva a terápiás munkánkat vagy éppen befejezve azt, külföldön kívánt letelepedni. Bizonyos idő elteltével azonban online (többen Skype-on) jelentkeztek és a segítségemet kérték, mert úgy érezték, „elakadtak”, nehéz volt feldolgozni az otthontól való elszakadást, az elveszettség érzését, új identitásának alakulását, a munkakeresés kínjait. Velük távolról teremtettem kapcsolatot, és oldottuk meg a felmerülő problémákat hatékonyan.

Így lettem én online pszichológus, coach és tanácsadó.

 

Online Terápia - mint segítség

A migráció olyan életesemény, amely az érintett személyt erősen megterheli. A szakemberek szerint egyfajta krízisként fogható fel, amelynek időtartama néhány hónaptól akár több évig is eltarthat. Nem véletlenül, hiszen fontos személyektől, tárgyaktól, kapcsolatoktól válunk meg. Az otthoni környezet elhagyásával kilépünk abból a közegből, amely már megszokott, ismerős volt számunkra, és így egyfajta biztonságot is jelentett. Az új környezetbe érkezéskor azt tapasztaljuk, hogy az a rutin, amivel korábban mozogtunk a világban, itt már nem működik, vagy nem úgy működik.

Új szokásokat, viselkedési módokat, gesztusokat kell elsajátítanunk ahhoz, hogy érvényesüljünk, kapcsolatokat  építsünk ki. A nehézségek listáját bővítheti a korábbi társadalmi vagy foglalkozási státusz, de akár a megszokott időjárás elvesztése is.


Jelentkezni lehet: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.